- Datum od:
- 25.11.2021 09:30
- Datum do:
- 25.11.2021 16:00
- Místo konání:
- Hotel Globus, Praha
- Druh:
- seminář
ENVISHOP 2021
Zveme Vás na již tradiční listopadovou akci Envishop, která i letos nabídne spoustu zajímavých přednášek včetně společenského večera, kde budete moci ochutnat vína společnosti EPS biotechnology, s.r.o.
PROGRAM SEMINÁŘE
9:00 – 9:30 |
registrace účastníků |
9:30 – 9:40 |
Ing. Miroslav Minařík, EPS biotechnology, s.r.o. |
Úvodní slovo |
|
9:40 – 10:00 |
Ing. Petr Beneš, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o. |
Nové výzkumné projekty a jejich promítnutí do aktuální praxe |
|
10:00 – 10:15 |
Ing. Martina Siglová, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o. |
Klíčové novinky v oblasti kontaminace životního prostředí mikropolutanty |
|
10:15 – 10:30 |
Dr. Ing. Monika Heřmánková, EPS biotechnology, s.r.o. |
Úspěšné završení účasti EPS biotechnology v mezinárodních projektech EU Life - POREM a AGRISED |
|
10:30 – 10:45 |
Ing. Jaroslav Nosek, Ph.D., TU Liberec |
Pokročilé real-time řízení a monitoring sanačních technologií – technické řešení |
|
10:45 – 11:00 |
Mgr. Vendula Ambrožová, MEGA a.s. |
Pokročilé real-time řízení a monitoring sanačních technologií – zkušenosti s praktickým nasazením technologie |
|
11:00 – 11:15 |
přestávka na kávu |
11:15 – 11:30 |
Ing. Zdeněk Varga, EPS biotechnology, s.r.o. |
Představení unikátního poloprovozního bioreaktoru pro biomethanizaci oxidu uhličitého na biomethan s využitím vodíku |
|
11:30 – 11:45 |
Ing. Lukáš Dvořák, Ph.D., TU Liberec |
Využití nanočástic ZnO pro omezení biofoulingu v membránových bioreaktorech |
|
11:45 – 12:00 |
Ing. Karel Havlíček, TU Liberec |
Vývoj nových typů nosičů biomasy pro post-treatment procesy na ČOV |
|
12:00 – 13:10 |
oběd |
13:10 – 13:40 |
Ing. Vojtěch Beneš, EPS biotechnology, s.r.o. |
Molekulární biologie v aplikovaném potravinářském výzkumu |
|
13:40 – 14:00 |
Ing. Adrienn Dallos, EPS Slovensko, s.r.o. |
Choroby a chyby vína |
|
14:00 – 14:20 |
Mgr. Jana Kratochvílová, EPS biotechnology, s.r.o. |
Mikroorganismy v pivovarském provozu a jejich význam |
|
14:20 – 14:40 |
Ing. Michaela Montalbano, Ph.D., EPS biotechnology, s.r.o. |
Kvasinky jako zdroj nutričně zajímavých látek |
|
14:40 – 14:50 |
přestávka na kávu |
14:50 – 15:10 |
Ing. Eliška Sembolová, EPS biotechnology, s.r.o. |
Kombinované enologické preparáty |
|
15:10 – 15:30 |
prof. Ing. Pavel Dostálek, Ph.D., VŠCHT Praha |
Význam SO2 v pivovarství |
|
15:30 – 16:00 |
Ing. Vít Paulíček, EPS biotechnology, s.r.o. |
Příspěvek z oblíbeného cyklu „teče to, dává to“ S kým spolupracujeme v enologii |
|
16:15 |
diskuse, ukončení semináře |
od 16:30 |
společenská část (k hudbě budou servírována moravská a výzkumnická vína) |
Přiložené soubory
- pozvánka 355.7 kB
- závazná přihláška 24.7 kB
Prezentace
-
Ing. Petr Beneš, Ph.D.
Nové výzkumné projekty a jejich promítnutí do aktuální praxe 2.3 MB -
prof. Ing. Pavel Dostálek, Ph.D.
Význam oxidu siřičitého v pivovarství 2.4 MB -
Dr. Ing. Monika Heřmánková
Úspěšné završení účasti EPS biotechnology v mezinárodních projektech EU Life - POREM a AGRISED Dr. Ing. Monika Heřmánková
Úspěšné završení účasti EP 9.5 MB