Nakládání s kuchyňskými odpady ve světle právních předpisů, nových technických řešení i praktických zkušeností

Cílem semináře Nakládání s kuchyňskými odpady ve světle právních předpisů, nových technických řešení i praktických zkušeností je seznámit posluchače s právními předpisy a s řešením praktických problémů týkajících se této oblasti. Na seminář zveme úředníky odborů životního prostředí měst, obcí a krajských úřadů, odpadové hospodáře, zástupce hotelů, restaurací, školních jídelen a další odborníky v oblasti odpadového hospodářství.

Datum od:
16.02.2010 09:00
Datum do:
16.02.2010 15:30
Místo konání:
Hotel Populus, Praha
Druh:
seminář

Kuchyňským odpadem se rozumí veškerý potravinářský odpad s původem v restauracích, stravovacích zařízeních a kuchyních. Nakládání s odpady ze stravovacích zařízení podléhá přísným právním předpisům, o kterých bude hovořit zástupce Odboru odpadů Ministerstva životního prostředí. Odpady ze stravovacích zařízení obsahující produkty živočišného původu mohou být prostředkem šíření různých onemocnění. Nedílnou součástí výkladu bude problematika zdravotních rizik a mikrobiologických parametrů při nakládání s odpady ze stravování.

K hlavním povinnostem původců odpadů ze stravovacích zařízení a kuchyní patří třídění, shromažďování, označování a evidování odpadů. O praktických zkušenostech s nakládáním s odpadem z jídelen a stravoven, o problematice vedlejších živočišných produktů a o možných pokutách při nedodržování zákonných povinností pohovoří zástupce České inspekce životního prostředí.

V rámci programu semináře bude dále probírána problematika kuchyňských odpadů z pohledu Státní veterinární správy ČR ve smyslu nařízení č. 1774/2002/ES, které upravuje veterinární a hygienická pravidla pro vedlejší výrobky živočišného původu, které nejsou určeny k lidské spotřebě. Budou také zmíněna nová technická řešení nakládání s biologicky rozložitelnými odpady z kuchyní v zahraničí.

Připojené fotogalerie

Přiložené soubory

Prezentace

Zobrazit vše